FOK! Wat een weer: nachtvorst en opklaringen

De dag begint koud met lokaal vorst aan de grond. Er is er weinig bewolking en komen plaatselijk mistbanken voor, die overigens spoedig zullen oplossen. Verder is er vandaag veel ruimte voor de zon en op een enkele lichte bui langs de kust na blijft het droog. De maximumtemperatuur bedraagt ca. 16°C. De zwakke tot matige wind komt uit zuidwestelijke richtingen.

In de nacht naar woensdag zijn er brede opklaringen en blijft het droog. De minimumtemperatuur ligt tussen de 9°C in het noorden en 2°C in het zuidoosten. De wind wordt zuidelijk en blijft zwak tot matig. In het noordelijk kustgebied wordt de wind zuidwest en neemt toe naar vrij krachtig tot krachtig.

Woensdag overdag zijn er flinke perioden met zon en blijft het droog. In het noordelijk kustgebied kunnen er later in de middag en in de avond enkele wolkenvelden overtrekken, mogelijk kan daar een spat regen uit vallen. De maximumtemperatuur ligt rond 18°C. De zuidwestenwind wordt matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig, in het noordelijk kustgebied krachtig. (Bron: KNMI)

Zonkracht  

Nederland

Ouwesok zag een tijdje terug een prachtige buienlucht naderen (Foto: Ouwesok)
Ouwesok zag een tijdje terug een prachtige buienlucht naderen (Foto: Ouwesok)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!