Terpstra verovert met QuickStep vierde wereldtitel ploegentijdrijden, Sunweb tweede

Quick-Step heeft de wereldtitel ploegentijdrit voor merkenteams veroverd in Innsbruck. De Belgische formatie, met Niki Terpstra in het team, was 18 seconden sneller dan Sunweb. Het brons was voor BMC. LottoNL-Jumbo kwam niet verder dan een dertiende plaats. Het was voor de vierde keer dat Quick-Step Floors de wereldtitel won.

Het werd een spannende strijd tussen drie ploegen. Bij het tweede tussenpunt was het verschil tussen BMC, Sunweb en Quick-Step Floors drie seconden. Quick-Step Floors had het beste ingedeeld. De Belgische formatie liep in het slot weg bij zowel Sunweb als BMC en won uiteindelijk met achttien seconden verschil.

Sunweb, met de Nederlanders Tom Dumoulin, Wilco Kelderman en Sam Oomen aan de start, moest genoegen nemen met een tweede plaats. De uittredend wereldkampioen was wel één seconde sneller dan BMC, die beslag legde op de derde plaats.

LottoNL-Jumbo dat niet met het sterkste team aan de start kwam in Innsbruck werd dertiende op 3.28 van de winnaars.

Het is de zevende en tevens de laatste keer dat dit onderdeel wordt verreden op een WK wielrennen. Een groot aantal topteams liet de titelstrijd links liggen. Daardoor besloot de internationale wielrenunie UCI de ploegentijdrit voor merkenteams na dit jaar te schrappen.

Uitslag:

1. Quick-Step Floors
2. Team Sunweb
3. BMC Racing Team
4. Team Sky
5. Mitchelton-Scott
6. Movistar
7. Trek-Segafredo
8. Bora-Hansgrohe
9. CCC Sprandi Polkowice
10. Astana Pro Team