Ten Hag op z'n hoede voor Lozano

Erik ten Hag kreeg in de aanloop naar PSV - Ajax (zondag) de vraag welke speler van PSV hij wel in zijn selectie zou willen hebben.

"Ik denk Hirving Lozano", antwoordde de hoofdcoach tegen Ajax Inside. "Wij hebben zelf heel goede aanvallers, maar ik denk dat hij gewoon een prima speler is die iets brengt en iemand is die ook met zijn hart speelt. Hij is heel direct naar de goal. Hij heeft natuurlijk ook zijn snelheid en techniek. Hij is een prima speler."

Ten Hag kreeg in de beginfase na zijn komst in Amsterdam de nodige kritiek over zich heen, maar daar is nu niks meer van over. "In de tijd dat ik hier ben heb ik twee wedstrijden verloren (uit tegen Vitesse en PSV, red.), maar die hebben we als team verloren. Dat is uitzonderlijk weinig. De prestaties zijn gewoon goed."

"Dat was in het voorjaar al. In de zomer zijn we alleen maar beter geworden. We moeten de komende wedstrijden gebruiken om nóg beter te worden." Een rapportcijfer wil hij zichzelf als Ajax-coach niet geven. "Dat laat ik aan anderen over."