PSV ook in Youth League onderuit tegen Barcelona

PSV verloor dinsdagavond in de Champions League van FC Barcelona, maar eerder op de dag had PSV onder 19 al de kans om de Catalaanse leeftijdsgenoten wél te verslaan. Dat lukte echter niet: Barcelona won met 2-1.

Lucas de Vega opende de score al na tien minuten, waarna doelman Kyan van Dorp van Ruud van Nistelrooy's ploeg kon voorkomen dat de achterstand verder op zou lopen. Yorbe Vertessen was kort voor rust namens PSV dicht bij de gelijkmaker, maar de kans ging er niet in.

Kort na rust kwamen er nog eens twee grote kansen op de gelijkmaker: een vrije trap van Nigel Thomas belandde op de paal, Joël Piroe zag zijn poging drie minuten later op de lat belanden. Toch kwam die gelijkmaker alsnog: rechtsback Jordan Teze werkte de bal uit een moeilijke hoek binnen.

Een punt zat er dus zeker in in het Mini Estadi, maar het ging alsnog fout voor Van Nistelrooy en zijn jongelingen. Nicolas Gonzalez bracht Barcelona twee minuten voor tijd dan toch nog de winst.

De jonge Manuel Pherai speelde met Borussia Dortmund met 1-1 gelijk bij Club Brugge. Bobby Adekanye kwam namens Liverpool tot scoren in de met 5-2 gewonnen wedstrijd tegen Paris Saint-Germain, waarin de pas 16-jarige verdediger Ki-Jana Hoever in mocht vallen. De ook pas 16-jarige Jimmy Kaparos viel namens Schalke 04 in tegen FC Porto, maar de Duitsers verloren met 0-3.