Dolberg bijna klaar voor rentree bij Ajax

De terugkeer van Kasper Dolberg bij Ajax komst steeds dichterbij. Aanstaande maandag komt de Deense aanvaller in actie bij de beloften.

Trainer Erik ten Hag meldde vrijdag op de persconferentie voor de thuiswedstrijd tegen FC Groningen (zaterdag) dat Dolberg maandag speeltijd krijgt bij Jong Ajax. Dan is Helmond Sport de tegenstander op De Toekomst. "We hebben een plan met hem. Als het maandag goed gaat, zou hij in de eerste Champions League-wedstrijd tegen AEK Athene erbij kunnen zijn", aldus Ten Hag.

Zaterdag kan Dolberg nog niet van de partij zijn tegen Groningen, zo benadrukt de coach. "Want als hij in de Eredivisie op het wedstrijdformulier staat mag hij maandag niet spelen." De 20-jarige Dolberg was vorig seizoen na de winterstop al lang geblesseerd en na het WK in Rusland ging het opnieuw mis. Door een buikwandblessure kwam hij dit seizoen nog niet in actie bij Ajax.

Ondertussen staat Daley Sinkgraven al sinds november buitenspel met een zware knieblessure. Ten Hag: "Het duurt lang, maar we moeten heel zorgvuldig zijn. Dat proces pakken we ook zo aan. Het kost heel veel tijd." Ajax trapt zaterdag om 20:45 uur af tegen Groningen. Woensdag komt AEK Athene op bezoek.