Ludiek bedoelde Hitlergroet valt slecht in Duitsland

Een ludieke elftalfoto was het doel van een team van de Duitse amateurclub SC 1920 Myhl, maar dat is niet helemaal gelukt. Zeven spelers van het elftal dachten dat een Hitlergroet wel geinig zou zijn en dat zorgde voor een lawine aan kritiek.

De Duitse club had in de kebabzaak van Engin Arslan een nieuwe sponsor gevonden voor het team. Daar moest natuurlijk een nieuwe teamfoto van worden gemaakt en Arslan vroeg de spelers wat ludieks te doen zodat hij de foto kon delen op Facebook. Natuurlijk wilden de spelers wel op de foto met hun nieuwe shirts en wat origineels verzinnen zou ook wel lukken.

Bij voetbalhumor denk je over het algemeen aan met de blote billen of iets dergelijks op de foto, maar zeven van de spelers hadden iets anders 'grappigs' in gedachte. Ze brachten de Hitlergroet op de foto en sponsor Arslan zette de foto vervolgens gewoon online. Maar niet voor lang want binnen enkele minuten ontstond er een storm aan kritiek.

Het bestuur van Myhl greep meteen hard in en zette de spelers en sponsor uit de club. "Volgens de normen en waarden van onze club konden we niets anders doen dan deze leden te ontslaan. Ik denk dat we juist gehandeld hebben." Zo vertelde voorzitter Marc Winkes aan Bild.

De spelers hebben inmiddels hun excuses aangeboden evenals Arslan. "Het was een grote fout van mij en daarom bied ik aan iedereen mijn verontschuldigingen aan. Ook aan de club. Helaas helpt dit niet. Het spijt mij ook voor die voetballers", aldus de kebabzaakeigenaar.