PSV-doelman Zoet opnieuw gelinkt aan Barcelona

Jeroen Zoet is in de Spaanse media opnieuw in verband gebracht met een transfer naar Barcelona, mocht Jasper Cillessen daar vertrekken.

Cillessen is in Camp Nou aan zijn derde seizoen als reservedoelman begonnen en die rol lijkt hij steeds minder goed te accepteren. Mocht de basisspeler van het Nederlands elftal in de toekomst vertrekken, dan wordt Zoet wellicht zijn opvolger. Dat meldt Mundo Deportivo.

De krant linkte Zoet in juni ook al aan de Spaanse kampioen en nu hebben bronnen binnen de club naar verluidt bevestigd dat de PSV-keeper bovenaan het lijstje staat. PSV is voor de groepsfase van de Champions League ingedeeld bij Barça. Dinsdag over een week ontmoeten beide teams elkaar in Camp Nou.

Zoet zou in beeld zijn vanwege zijn technische kwaliteiten, zijn prijskaartje en zijn bereidheid om achter Marc-André Ter Stegen reservedoelman te zijn. De 27-jarige Veendammer, die in oktober 2015 debuteerde in Oranje, heeft elf interlands achter zijn naam staan en meer dan 200 duels in het eerste elftal van PSV.