Twitter bant InfoWars nu wel

Twitter heeft de accounts van InfoWars en eigenaar Alex Jones permanent geband, meldt de BBC. Een aantal tweets zou als wangebruik zijn bestempeld. YouTube en Facebook verwijderden al eerder content van Jones, maar toen deed Twitter dat niet. Wel zou het bedrijf de accounts toen extra in de gaten houden.

Jones staat bekend om zijn samenzweringstheorieën, onder meer over de aanslagen van 11 september 2001 en over schietpartijen op scholen. Over dat laatste beweert hij dat het hoaxes zijn, en dat slachtoffers op tv zogenaamde crisisacteurs zijn. De doelstelling zou het afdwingen van strengere wapenwetgeving zijn.

Jones is aangeklaagd door ouders van kinderen die in 2012 omkwamen op de Sandy Hook-kleuterschool. Zij worden na beweringen van Jones door diens aanhangers lastiggevallen en bedreigd.

Twitter zegt dat de ban het resultaat is van woensdag geplaatste tweets en videos. Die zouden de policy op het gebied van wangebruik hebben geschonden. Bij de beslissing is eerder wangedrag meegewogen. Het is niet bekend wat de policyschendingen precies waren.

Jones is wel weer actief op Facebook; zijn bans op dat platform zijn volgens ABC onlangs opgeheven. Hij beschuldigde YouTube en Facebook vorige maand van censuur.