Jarige Suarez Navarro stuurt Sharapova naar huis, Keys naar kwartfinales US Open

Tennisster Madison Keys heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de US Open, waar ze vorig jaar de finale nog van verloor. De nummer veertien van de wereld rekende soepeltjes af met de kleine Slowaakse Dominika Cibulkova, die na een ellenlange tweede game in de eerste set gebroken werd. Daarmee leek het verzet ook gelijk al gebroken, want Keys won met 6-1, 6-3.

Naomi Osaka en Aryna Sabalenka speelden een waar duel der jongelingen voor een plek in de kwartfinales. De Japanse en Wit-Russische, beiden twintig jaren jong en al genoteerd op de 19e en 20e plek van de wereldranglijst, maakten er een bij vlagen prima pot van. Osaka walste tot nog toe over de concurrentie heen, maar Sabalenka bood prima weerstand. Toch maakte Osaka het in de derde set op haar vierde matchpoint af: 6-3, 2-6, 6-4.

Update 00.20 uur
Lesia Tsurenko heeft zich voor het eerst in haar loopbaan bij de kwartfinalisten op een Grand Slam-toernooi gevoegd. De toch al 29-jarige Oekraïnse, 36e op de wereldranglijst, was na een pittig duel over ruim 2,5 uur te sterk voor de Tsjechische tiener Marketa Vondrousova, die Kiki Bertens uit het toernooi speelde. Tsurenko won met 6-7 (3), 7-5, 6-2.

Update 09.23 uur
Carla Suarez Navarro heeft haar 30e verjaardag op uitstekende wijze kunnen vieren. De Spaanse, als 30e geplaatst, rekende overtuigend af met de Russische Maria Sharapova (22), die na anderhalf uur kon gaan douchen: 6-4, 6-3.