Ackermann sprint ook naar zege in GP Fourmies

Na zaterdag de Brussels Classics heeft Pascal Ackermann zondag ook de GP Fourmies op zijn naam geschreven. In Frankrijk was de Duits kampioen van BORA-hansgrohe in de sprint te snel voor de Fransman Arnaud Démare en de Colombiaan Álvaro José Hodeg.

Floris Gerts was een van de vroege vluchters van de dag. De Nederlander van Roompot-Nederlandse Loterij had het gezelschap van . Dimitry Gruzdev, Jérémy Cornu, Romain la Roux, Tom Dernies, Kevin Deltombe en Gratis Smukulis. Het zevental had een maximale voorsprong van vier minuten. Gerts, die op het einde van het jaar Roompot moet verlaten, bleef het langst over van de vroege vluchters maar op twintig kilometer van de streep werd hij teruggepakt door het peloton.

In de finale van de GP Fourmies waren er nog verschillende aanvallen, maar niemand kon de massasprint ver komen. In de sprint liet Ackermann opnieuw zien dat hij opnieuw de snelste was. De nationale kampioen van Duitsland boekte alweer zijn achtste zege van het seizoen. Boy van Poppel sprintte naar een zevende plaats in Frankrijk.