El Tawheed niet gesloten

De gemeenteraad van Amsterdam heeft vandaag besloten dat men geen actie gaat ondernemen tegen de boosbaarden van de El Tawheed-moskee. De wijze dames en heren van de coalitie zien geen gegronde reden om het veelbesproken gebedshuis aan te pakken, dan wel te sluiten.

Dit tot frustratie van een deel van de oppositie. De Tweede Kamer heeft begin augustus de lokale politiek opgeroepen om de actie te ondernemen. De landelijke CDA en PVV pleitten zelfs voor een onmiddellijke sluiting van de moskee. Arno Rutten van de VVD liet eerder weten te zijn voor 'actie van minister én burgemeester' tegen de 'broedplaats voor jihadisten waar onze politie niet naar binnen mag'. Een opmerking waar niets aan gelogen lijkt te zijn.

Helaas kiezen de plaatselijke afdelingen van GroenLinks, de SP en de PvdA ervoor zich te gedragen als konijnen die als versteend naar de koplampen van een aanstormende auto turen.

De Islamitische plaats van onderwerping haalde onlangs het nieuws toen naar buiten kwam dat de moskee jihadisten en ronselaars van IS onderdak bood. Het vermoeden bestaat dat men ideologisch onderricht kreeg en er snode plannen werden gemaakt. Eerder zou Mohammed Atta een van de terroristen die betrokken is geweest bij '911', eveneens bad, brood en les hebben gehad in de Amsterdamse haatclub.

Saillant en ietwat racistisch detail is dat autochtone politieagenten niet welkom zijn in de moskee. Zodra er een melding is, of er een andere reden is om het pand te bezoeken, krijgen alleen politieagenten van Marokkaanse afkomst toegang tot het gebedshuis.

El Tawheed staat al jaren bekend als een plek waar moslimradicalen zich als een vis in het water voelen. De moskee heeft vaker het nieuws gehaald vanwege de antisemitische, antiwesterse en ronduit misogyne geluiden die er iets te vaak te horen zijn. Zo is er lectuur te vinden waarin te lezen valt dat vrouwenbesnijdenis eigenlijk best wel okee is. Niet-moslims worden er gezien als 'brandstof voor het vuur'.

Woordvoerders van El Tawheed lieten al in een vroeg stadium van alle commotie doorschemeren dat men zich niet druk maakt over een eventuele sluiting. Men noemde het idee dat men onderdak biedt aan allerlei dubieuze figuren leugens, want zo rolt de islamitische bal nu eenmaal.