Pakistan boos op Nederland

Het gaat niet echt lekker met de relatie tussen Nederland en Pakistan. De reden hiervoor is dat religieuze leiders in het land lucht hebben gekregen van het idee van Geert Wilders (PVV) om een cartoonwedstrijd over de profeet Mohammed (NSFW) te houden.

Een plan dat in het totaal verkeerde keelgat is geschoten. Overal in Pakistan zijn felle protesten georganiseerd. Vorige week kregen verontwaardigde Imams nog slechts 150 man op de been om te demonstreren tegen 'Holand', maar na (waarschijnlijk) enige aanmoedigingen zijn er nu ongeveer 4000 mensen de straat opgegaan. In diverse Moskeeën is stevig van leer getrokken tegen de tekenwedstrijd, onze regering en Nederland in het algemeen. Eén politicus heeft zelfs hardop de wens uitgesproken om een atoombom op ons kikkerlandje te droppen. Een mening en een daad die blijkbaar een stuk minder erg is dan een tekening van een (pseudo)historisch figuur te maken.

De geestelijke leiders roepen de Nederlandse regering op om een einde te maken aan dit blasfemistische evenement. Tevens heeft men de VN gevraagd in te grijpen. Naar verluidt is ook de Nederlandse ambassadeur op het matje geroepen.

Pakistan heeft eveneens, waarschijnlijk uit pure wanhoop, een beroep gedaan op het OIC (een aan het VN verbonden club van samenwerkende Islamgekke landen). Dit was succesvol: het OIC heeft het idee voor een tekenwedstrijd sterk veroordeeld. Een karikatuur maken van de profeet zou haatzaaien zijn. Nederlanders mogen dat niet doen, want anders...

Een positieve kant van het verhaal is dat er zo langzamerhand een bepaalde eenheid is ontstaan tussen de diverse politieke partijen die Pakistan rijk is, het is alleen een beetje jammer dat dit komt omdat men een gemeenschappelijke vijand gevonden heeft: ons landje. De kans is aanwezig dat de Nederlandse ambassade binnenkort de deuren moet sluiten en dat de politieke betrekkingen tussen beide landen eenzijdig bevroren worden.

Het is niet de eerste keer dat de moslimwereld zich boos maakt vanwege Mohammedcartoons of andere uitingen die om een of andere reden beledigend zouden zijn voor de meest perfecte mens ooit. Eerder al kwam een krant in Denemarken in grote problemen vanwege een soortgelijke wedstrijd. Ook mensen als Salman Rushdie en de voormalige redactie van Charlie Hebdo kunnen meepraten over de gevolgen die een paar krabbels of woorden kunnen hebben.