Duel tussen Fortuna en FC Utrecht mogelijk afgelast door staking

Het duel tussen Fortuna Sittard en FC Utrecht, dat komende zaterdag afgewerkt moet worden, staat vanwege een mogelijke staking op losse schroeven.

Politievakbond ACP zet de geplande acties voor een betere CAO door, zo meldt L1. Het betekent dat er, zoals het er nu naar uitziet, geen politie aanwezig is tijdens het Eredivisie-duel, waardoor het onverantwoord is om het duel af te werken.

Sjraar Cox, burgemeester van de gemeente Sittard-Geleen, gaat woensdag om de tafel met een zogenaamd operationeel team, waar ook de politie deel van uitmaakt. “Ik moet afwegen wat dit betekent voor de veiligheid van bezoekers en onze eigen mensen”, aldus Cox, die eerder tegenover de Limburger al liet weten dat het duel tussen Fortuna en FC Utrecht alleen doorgang kan vinden als de veiligheid van de bezoekers gegarandeerd is. Daar wil hij woensdag nog uitsluitsel over geven.

Het is geen toeval dat de ACP de wedstrijd tussen Fortuna en FC Utrecht heeft uitgekozen als doelwit van de stakingen. Rondom het thuisduel van de promovendus met PSV, twee weken geleden, werden agenten belaagd met bouwmaterialen. “Die lagen er gewoon. En als oplossing wordt dan geopperd om dubbel zoveel politiemensen in te zetten.”, aldus Gerrit van de Kamp, voorzitter van de politievakbond.

“We hebben rondom PSV alle voorstellen gehonoreerd. Er waren geen signalen dat dit zou gebeuren. Goed, daar moeten Fortuna én de gemeente verantwoordelijkheid voor nemen”, reageert Cox. Er moet woensdag nog een oplossing gevonden worden voor het ontbreken van de politie. “Ik moet afwegen wat dit betekent voor de veiligheid van bezoekers en onze eigen mensen.”