Henk Veerman van Heerenveen naar cultclub St. Pauli

Henk Veerman zet zijn loopbaan voort bij Fußball-Club St. Pauli von 1910 e.V., of gewoon St. Pauli. Dit heeft de club uit de 2. Bundesliga laten weten. Veerman tekent voor drie jaar, tot medio 2021.

De 27-jarige Veerman had nog een contract voor één seizoen bij sc Heerenveen, waar hij de afgelopen seizoenen niet altijd kon rekenen op een basisplaats. Ook ADO Den Haag was nadrukkelijk in de markt voor Veerman, maar de club uit de Hofstad kwam niet tot een akkoord met de aanvaller.

"St. Pauli is een grote en befaamde club met geweldige fans", is de eerste reactie van Veerman na het officieel worden van zijn transfer. "Ik hoop dat ik mijn steenje kan bijdragen en dat we het als club zijnde beter doen dan vorig seizoen." St. Pauli eindigde als middenmoter. Veerman trad februari 2015 in dienst bij sc Heerenveen, dat de aanvaller destijds overnam van FC Volendam. Hij speelde 94 Eredivisie-wedstrijden voor de club, liefst 73 daarvan als invaller. In totaal trof hij zeventien keer het doel voor de club uit Friesland. 

St. Pauli had eerder al de Nederlanders John Verhoek en Willem Hupkes onder contract staan. Ook Rocky Siberie, die Curaçao als voetbalnationaliteit had, vertegenwoordigde de cultclub.