FOK! Wat een weer: Wat moet je zeggen?

Puff Puff!!  

Het scheelde niet veel beste luitjes of het all-time-high record van de warmste dag ooit was eraan gegaan gisteren. In Arcen werd het 38,2 graden en dat scheelt maar 0,4 graden met het officiele record van 38,6 uit 1944. Verder werden er op bijna 20 stations nieuwe dagrecords gebroken. Ik haal hier alleen even Rotterdam tussenuit, want 36 graden zo in de nabijheid van de Noordzee is toch wel uniek te noemen. Nou ja, het was voor ons allemaal uniek.

Lokaal vielen er enkele lokale onweersbuien, maar die hadden niet echt veel om het lijf. Alleen in Limburg zaten er wat zwaardere nij. Het werd een bijzonder hete avond en nacht. Op veel plaatsen kon het rond middernacht nog rond de 25 graden zijn. Uiteindelijk 'koelt' het af naar ongeveer 21 graden. Bizar heet dus voor de nacht. 

Vandaag is het zonnig en droog en behalen we qua temperaturen vergelijkbare waarden als gisteren . Ik denk dat het misschien een graadje koeler blijft in Arcen, en de uiteindelijke waarden tussen de 33 en 37 graden komen te liggen. De kans op een bui is nihil. Misschien tegen of in de avond in Zeeland een exemplaar.

Over deze extreme hitte en droogte maak ik binnenkort wel een special. Nu is het me even iets té heet daarvoor.  

Sterkte!

Zonkracht (onbewolkt/bewolkt) 6/3 - goed insmeren dus! 

Nederland
 

De Rijn in Duitsland (Foto: qltel)
De Rijn in Duitsland. Volgens qltel is dit een normale waterstand in de zomer. (Foto: qltel)Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!