Haase onderuit in dubbelspel Wimbledon, Rojer/Schuurs dubbelen verder

Voor tennisser Robin Haase is het mannendubbelspel op Wimbledon voorbij. Samen met de Zweedse veteraan Robert Lindstedt werd de Nederlander dinsdag in de kwartfinales uitgeschakeld.

Het Nederlands/Zweedse duo nam het op tegen de Kroaat Franko Skugor en de Brit Dominic Inglot en vooral de nationaliteit van Skugor zorgde voor wat extra interesse: in hun voorgaande drie duels hadden Haase en Lindstedt al telkens een Kroaat naar huis gestuurd.

Skugor had daar geen zin in en samen met Inglot won hij de eerste set. Het tweede bedrijf ging na een ijzersterke tiebreak naar Haase en Lindstedt, maar in set drie ging het in de tiebreak fout: Haase dumpte onder meer twee relatief makkelijke ballen in het net en dat kostte hen de kop.

In de vierde set leverden Haase en Lindstedt hun service al in de eerste game in en daar kwamen ze niet meer van terug. Na een kleine drie uur was het gedaan: 3-6, 7-6 (2), 6-7 (1), 4-6. Haase staat met de Belgische Kirsten Flipkens nog wel in de achtste finales van het gemengd dubbelspel.

In het dubbelspel bij de mannen viel ondertussen ook een ware marathon te noteren, die pas laat op de avond beslecht werd. Thuisheld Jamie Murray speelde met Bruno Soares (BRA) tegen Raven Klaasen (RSA) en Michael Venus (NZL) en pas na bijna 4,5 uur was het klaar, nadat Soares zijn service met een lovegame gebroken zag worden, gelijk na een knappe rebreak: 6-7 (5), 7-6 (5), 5-7, 7-6 (4), 6-4.

Jean-Julien Rojer en Demi Schuurs waren in het gemengd dubbelspel lekker bezig. Het Nederlandse duo won vrij simpel van de Japanners Ben McLachlan en Eri Hozumi: 6-4, 6-1. In de kwartfinales nemen ze het op tegen de winnaars van het duel tussen Matwé Middelkoop (NED)/Johanna Larsson (ZWE) en Jamie Murray (GBR)/Viktoria Azarenka (BLR).