Albies en Jansen in MLB All-Star Game

De Noord-Amerikaanse honkbalcompetitie MLB heeft bekendgemaakt welke spelers gekozen zijn voor de All-Star Game, de wedstrijd tussen de beste - en meest populaire - spelers van de National League en de American League.

Twee Nederlanders mogen zich op 17 juli in Washington melden voor de wedstrijd: tweedehonkman Ozzie Albies en werper Kenley Jansen. Albies maakt in zijn eerste volledige MLB-seizoen grote indruk bij de Atlanta Braves en was vooral in het eerste deel van het seizoen vaak goed voor rake klappen.

De 21-jarige Albies moet wel Javier Baez van de Chicago Cubs voor zich dulden: de Puertoricaan kreeg ruim honderdduizend stemmen meer. Los Angeles Dodgers-closer Jansen is een van de gekozen werpers voor de National League, waar ook Albies voor uit zal komen.

Voor beide teams is nog één plek beschikbaar, met vijf kandidaten om die op te vullen. In de American League is Andrelton Simmons van de Los Angeles Angels - en de Nederlandse ploeg - een van die spelers. 

Nederlanders spelen niet al te vaak in de All-Star Game. Jansen deed het in de afgelopen twee jaar, Jonathan Schoop vorig jaar en Jair Jurrjens in 2011. Verder werd Bert Blyleven in 1973 en 1985 gekozen en speelde Andruw Jones de wedstrijd in 2000, 2002, 2003, 2005 en 2006.

De volledige All-Star-teams zijn hier te vinden.

Kenley Jansen in MLB All-Star Game (Pro Shots / Zuma Sports Wire)
Kenley Jansen in MLB All-Star Game (Pro Shots / Zuma Sports Wire)