Spaanse krant: De Jong geeft jawoord aan Barcelona

Frenkie de Jong vertrekt mogelijk naar FC Barcelona. Na 'meerdere gesprekken' heeft de Ajax-speler besloten dat hij naar Catalonië wil.

De Spaanse krant Sport schrijft maandagochtend dat het nog lang niet zeker is dat De Jong deze zomer al overstapt naar Camp Nou. Ajax zou namelijk niet willen meewerken aan een transfer en Barça weet nog niet of de ploeg hem deze zomer al erbij wil hebben. De Spaanse kampioen zou namelijk iemand zoeken die een directe versterking is.

Barcelona hoopt het middenveld een nieuwe impuls te geven nu Andrés Iniesta is vertrokken en André Gomes wellicht ook weggaat. De Jong zou niet helemaal aan het profiel voldoen, al is coach Ernesto Valverde wel gecharmeerd van hem. De 21-jarige middenvelder is momenteel nog herstellende van een enkelblessure.

Sport meldt dat Barça een goede onderhandelingspositie heeft, omdat De Jong ondanks meerdere buitenlandse aanbiedingen alleen maar naar Camp Nou wil. Naar verluidt twijfelen de Spanjaarden dus nog of ze deze zomer al zullen toeslaan. Ajax hoopt de speler ondertussen nog een jaar te houden, omdat men verwacht dat zijn transferwaarde komend seizoen toeneemt.