Spanje met pijn en moeite langs Iran op WK

Spanje heeft met flink veel moeite een eerste zege gepakt op het WK voetbal in Rusland. Iran bood dapper partij aan de wereldkampioenen van 2010, maar dankzij Diego Costa kwam er toch een weinig verrassende winnaar op de borden te staan.

In de eerste helft slaagde Iran er prima in de Spanjaarden af te houden, waardoor er niet gescoord werd. Keeper Alireza Beiranvand zorgde daarbij nog voor wat irritatie: Costa kwam in zijn buurt en de doelman ging erbij liggen alsof zijn been zojuist aan gort getrapt was.

De gelijke stand veranderde tien minuten na rust: eerst leek Iran te scoren - het fraaie schot van Karim Ansarifard eindigde echter in het zijnet - waarna Costa de bal voor de voeten kreeg en deze met wat mazzel via een Iraans been in het doel werkte.

Korte tijd later ontplofte het stadion even: Iran maakte de 1-1, zo leek het. De scheidsrechter floot echter voor buitenspel, wat de juichende Iraanse spelers pas na enige tijd door leken te hebben. De videoscheidsrechter bekeek de herhalingen en het was inderdaad buitenspel.

Met tien minuten te spelen was er nog een grote kans voor Mehdi Taremi, maar na een fraaie assist kopte hij de bal net over en dus bleef het bij 1-0. Alireza Jahanbaksh van AZ mocht een kwartier voor tijd invallen en deed dat matig, Reza Ghoochannejhad (sc Heerenveen) speelde niet.

Hieronder verblijen we u overigens ook nog even met een leuke inworp, of in elk geval een poging tot een leuke inworp. Datging voor Milad Mohammadi niet helemaal goed, maar het idee was aardig.

Fans van Iran kunnen weer naar huis. (PRO SHOTS/Action Images)
Fans van Iran kunnen weer naar huis. (PRO SHOTS/Action Images)