Lozano bezorgt Mexico zege tegen Duitsland

Mexico heeft in groep F voor een enorme verrassing gezorgd door regerend wereldkampioen Duitsland in een heerlijk voetbalgevecht met 1-0 te verslaan. De enige goal in dit duel viel in de eerste helft. Na een perfect uitgevoerde counter wist PSV'er Hirving Lozano doelman Manuel Neuer te verschalken.

Mexico kwam fel uit de startblokken. Boateng moest al snel voorkomen, dat Lozano gevaarlijk kon worden. Dit leverde een corner op, waarbij Neuer uiteindelijk al sterkste uit de strijd kwam.

Naarmate de wedstrijd vorderde werd Duitsland wel iets sterker en kreeg kansen via onder meer Werner en Kroos. Die laatste werd bijna geholpen door Salcedo, die zijn eigen doel maar net miste.

Desondanks bleef Mexico via vlijmscherpe counters erg gevaarlijk, waaruit Lozano uiteindelijk wist te scoren. De aanvaller van PSV kapte Özil uit en schoot het leer vervolgens tegen de touwen.

Na de pauze nam de Duitse druk logischerwijs toe, waar Kimmich, Draxler en Kroos in kansrijke positie kwamen. Bij de spaarzame counters van de Mexicanen wisten Hernandez en Layún de score niet te verdubbelen.

In een hectische slotfase wankelde Mexico, aangezien Duitsland er twee aanvallers bij had gezet. Gomez kopte over en Brandt schampte de paal, maar de Mexicanen hielden stand en wonnen voor het eerst sinds 15 juni 1985 van de Duitsers.

Morgen wordt de andere wedstrijd uit groep F gespeeld. Om 14.00 uur neemt Zweden het in Nizjny Novgorod op tegen Zuid-Korea.

De Duitse fans zijn teleurgesteld. (PRO SHOTS/Action Images)
De Duitse fans zijn teleurgesteld. (PRO SHOTS/Action Images)