Ronaldo: "Resultaat van vele jaren training"

Met dank aan een fenomenale Cristiano Ronaldo hield Portugal vrijdagavond een punt over aan het duel met Spanje: de aanvaller maakte een hattrick. Ronaldo opende de score vanaf de strafschopstip, maakte vlak voor rust de 2-1 en met een vrije trap bepaalde de aanvaller van Real Madrid de eindstand op 3-3.

"Ik heb altijd in mezelf geloofd en dit is het resultaat van vele jaren training", vertelt Ronaldo in gesprek met RTP. "Ik wil vooral benadrukken dat ik de reactie van het team erg knap vind. We hebben tot het einde gespeeld, we hebben het gevecht niet geschuwd. Het gelijke spel was terecht."

De 33-jarige aanvaller is erg blij met zijn hattrick. "Het is persoonlijk mijn beste. Het is een geweldig moment, nog een in mijn carrière. Maar belangrijker is hoe het team heeft gespeeld. We speelden tegen een geweldig team, in mijn ogen was het een terecht resultaat."

"Natuurlijk zijn we heel blij omdat de wedstrijd tegen het einde liep en we slaagden erin om gelijk te maken. Het was een zwaar gevecht. We zijn niet de favoriet, maar we zijn een kandiaat. We zullen ons best doen. Nu zullen we proberen om woensdag te winnen van Marokko, zodat we door kunnen gaan naar de volgende fase. Ik denk dat het team het heel goed doet."