Vaals juicht het hardst tijdens WK voetbal

Tijdens het WK voetbal, dat donderdag van start is gegaan, wordt wat Nederland betreft het hardst gejuicht in Vaals. Maar liefst veertig procent van de inwoners aldaar heeft een achtergrond uit een land dat in tegenstelling tot Nederland van de partij is in Rusland.

Niet geheel verrassend heeft het Limburgse - en dus eigenlijk wel half-Duitse - Vaals vooral veel Duitsers in de gelederen: grofweg een derde van de inwoners heeft een paspoort van onze oosterburen. Daarnaast wonen er ook 313 Belgen, 160 Polen, 62 Iraniërs en een handjevol Colombianen.

Met 22% staat Kerkrade op grote achterstand op de tweede plek, ook voor een groot deel te danken aan Duitsers. Sluis en Hulst zijn dan weer vooral Belgische 'enclaves', terwijl Maastricht met in totaal 296 Brazilianen en 207 Japanners tot een score van vijftien procent komt.

Bijna anderhalf miljoen inwoners van Nederland kunnen tijdens het WK gewoon juichen. Marokko staat weinig verrassend bovenaan met bijna vierhonderdduizend mensen, gevolgd door 350.000 Duitsers. Polen en België volgen met 170.000 en 120.000, Servië moet het doen met slechts 236 in Nederland woonachtige mensen met Servische achtergrond.