Politie zoekt beelden achtervolging A73

De politie zoekt getuigen, die meer informatie of foto- en videobeelden hebben, van een achtervolging van een bestelbus woensdagmiddag over de A73 richting Nijmegen. De 26-jarige bestuurder uit Venlo is aangehouden.

In de nacht van dinsdag op woensdag werd er op meerdere adressen in Wellerlooi ingebroken en werden er goederen gestolen. Na onderzoek kwam de politie uit bij een bestelbus in Venlo. De bus was in Wellerlooi betrokken geweest bij de strafbare feiten. De bestuurder van de bus sloeg woensdagmiddag rond 15.30 uur op de vlucht voor de politie en reed de autosnelweg A73 op. Een passagier sprong uit de bestelbus toen deze de oprit van de A73 opreed. Deze gevluchtte man is nog niet aangehouden.

De achtervolging eindigde in Blitterswijck aan de Ooijenseweg toen de bestuurder in een weiland tot stilstand kwam. Hij probeerde te voet te vluchten. De 26-jarige man uit Venlo is door agenten aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Geen gewonden, wel schade 
Niemand raakte gewond bij de achtervolging op de autosnelweg. De bestuurder van de bestelbus ramde in zijn vlucht wel twee politieauto’s. Die liepen daarbij schade op. Daarnaast zijn er ook goederen uit de bestelbus gegooid. Mensen die deze goederen aantreffen worden vriendelijk verzocht deze in te leveren bij de politie.

Oproep voor beelden
In verband met het onderzoek doet de politie een oproep aan weggebruikers om informatie en eventueel foto’s of videobeelden van dashcams te delen. Reed u woensdagmiddag rond 15.30 uur over de A73 en heeft u iets gezien dat van belang kan zijn voor het onderzoek, deel deze informatie dan via 0900 – 88 44. Ook getuigen die meer informatie kunnen geven over de nog door de politie gezochte bijrijder, die op de oprit van de A73 in Venlo de bus verliet, worden verzocht om zich bij de politie te melden.