Haase en Rus naar volgende ronde Rosmalen

Robin Haase heeft zich maandag geplaatst voor de tweede ronde van het grastoernooi in Rosmalen. De 31-jarige Hagenees was in drie sets te sterk voor Ivo Karlovic, vorig jaar nog verliezend finalist: : 7-6 (3), 6-7 (5), 6-3.

In de eerste twee sets waren er geen breaks te herkennen. Haase won de eerste set in de tiebreak, terwijl Karlovic de tweede set pakte in de tiebreak. In de derde set had de Nederlander aan één break genoeg om de wedstrijd te beslissen. Voor Haase was het zijn eerste zege sinds 2015 in Rosmalen.

In de tweede ronde neemt Haase het op tegen de Australische qualifier Bernard Tomic of de Cyprioot Marcos Baghdatis.

Rus
Ook Arantxa Rus heeft zich geplaatst voor de volgende ronde op het Libéma Open. De honderd van de wereld won in drie sets van de Russische Ekaterina Aleksandrova: 6-7 (5), 6-4, 7-6 (7) .

Rus werd in de gehele wedstrijd niet gebroken, maar moest in de eerste set toch de set in de tiebreak laten aan Aleksandrova, die tien plaatsen lager staat op de wereldranglijst. In de tweede set op een 5-4 stand in het voordeel van Rus, was de enige break van de wedstrijd te noteren.

In de derde set overleefde Rus twee wedstrijdpunten en sloeg ze zelf toe op het derde wedstrijdpunt. De Nederlandse tennisster speelt in de tweede ronde tegen de als eerste geplaatste Coco Vandeweghe. De Amerikaanse schreef in 2016 het toernooi in Rosmalen op haar naam.