Omstreden imam omgekomen bij ongeval A16

Bij een ernstig verkeersongeval op de A16 tussen Breda en knooppunt Galder zijn zondagochtend 10 juni twee dodelijke slachtoffers gevallen. Vermoedelijk is de aanrijding door een spookrijder ontstaan.

Kort voor het ongeval kreeg de politie meerdere meldingen binnen van een spookrijder op de A16. Vervolgens ontstond er rond 03:45 uur een ernstig verkeersongeval op de eerdergenoemde locatie. Meerdere hulpdiensten rukten uit. Bij aankomst bleken twee auto’s met hoge snelheid met elkaar in aanraking te zijn gekomen.

Beide bestuurders kwamen hierbij om het leven. Hun identiteit is nog niet vastgesteld. Een aantal andere voertuigen raakten beschadigd, doordat zij niet op tijd uit konden wijken. De inzittenden van deze voertuigen raakten niet gewond.

Ten behoeve van het onderzoek is de weg tijdelijk afgesloten. Voor het verkeer is er een omleiding ingesteld. De politie doet verder onderzoek naar het incident.

Update 20:40 uur
Bij het noodlottige ongeluk blijkt de omstreden iman Abdullah Haselhoef om het leven gekomen te zijn. Dit wordt bevestigd door een goede vriend van het slachtoffer, Faisal Mirza. Het andere slachtoffer zou een 27-jarige man uit Litouwen zijn. Het is niet bekend wie van de twee aan het spookrijden was.

Volgens Faisal ligt de iman inmiddels opgebaard in een moskee in Den Haag, maar wordt omwille van de gemoedsrust van familie en bekenden niet bekend gemaakt in wélke moskee dat is. 

Haselhoef werd bekend als 'spreekbuis' van de moslims in Nederland na de aanslagen op de Twin Towers in 2001. Faisal geeft aan dat de uitvaart morgenmiddag om kwart over twee zal plaatsvinden in de Haagse Noeroel Islam-moskee. Hierbij zou volgens hem iedereen welkom zijn om afscheid te nemen van hem.