Real Madrid heeft biedingen van 150 miljoen euro op Asensio afgeslagen

Real Madrid voorziet een grote toekomst voor Marco Asensio en heeft volgens zijn zaakwaarnemer torenhoge aanbiedingen afgeslagen.

De Spaanse topclub heeft volgens Horacio Gaggioli twee bijzonder hoge biedingen uit Engeland geweigerd voor de aanvallende middenvelder annex aanvaller. De zaakwaarnemer wil echter niet zeggen om welke club of clubs het gaat. "Real Madrid heeft biedingen tot 150 miljoen euro ontvangen, maar de club heeft deze afgeslagen", verklaarde hij in gesprek met Cadena SER. "Hij heeft een veelbelovende toekomst."

De interesse vanuit Engeland is niet nieuw en om die reden zette Real Madrid een bizarre afkoopsom van 700 miljoen euro in het hernieuwde contract van de Spaans international met Nederlandse moeder. "De biedingen waren uit Engeland afkomstig, dat is het enige land waar ze zich dergelijke transfersommen kunnen veroorloven. De clubs waren bovendien bereid om ietwat meer te bieden", aldus Gaggioli.

Toch begrijpt hij wel dat Real Madrid niet zomaar afstand doet van zijn pupil, die onlangs nog door Cristiano Ronaldo werd geschaard onder de beste spelers van de Koninklijke. De zaakwaarnemer noemt het 'een beetje klote' als een club een dergelijke speler kwijtraakt. "Hij kan op vijf verschillende posities uit de voeten: aan de zijkant, als valse nummer negen, als spelmaker, als spits en als aanvallende middenvelder.”

Gaggioli is van mening dat Asensio een geweldig spelinzicht heeft en dat maakt hem in zijn ogen tot een zeldzame voetballer. "Barcelona had Lionel Messi en Andrés Iniesta, maar wereldwijd gezien zijn er geen vijf spelers zoals Marco”, meent zijn zaakwaarnemer. Asensio kon negen maanden geleden voor allerlei clubs tekenen, maar bleef Real Madrid trouw en verlengde zijn contract tot medio 2023. Als tegenprestatie ging zijn salaris van 3.5 miljoen naar meer dan 5 miljoen per jaar.

In 2014 was de technicus voor het eerst hoofdpersoon in een transfergevecht, want toen zag concurrent Barcelona dat Real Madrid net iets sneller toesloeg. Iets wat Gaggioli in het interview op donderdagavond maar al te graag nog even belichtte. "Voorzitter Josep Maria Bartomeu weet dat hij zich destijds heeft vergist. Zulke dingen gebeuren in het leven. Het duurde te lang en Florentino Pérez was sneller. Alles was al rond. Ik denk niet dat ze aan het slapen waren. Barcelona zat midden in rechtszaken omtrent Neymar en daardoor kwamen ze er niet aan toe. Barcelona kwam pas in actie toen het al te laat was en er niks meer gedaan kon worden.”