'Death Stranding vereist wereldwijde samenwerking'

De Deense acteur Mads Mikkelsen heeft in een interview met Total Film een boekje open gedaan over zijn ervaring met het filmen van Death Stranding. Veel duidelijkheid over de game kan hij echter niet geven. Wel laat hij vallen dat samenwerking tussen spelers over de hele wereld vereist is in Hideo Kojima’s aankomende paradepaardje.

Total Film vroeg Mikkelsen tijdens een interview over zijn nieuwe film Arctic naar de mysterieuze videogame. Mikkelsen speelt een rol in Death Stranding en geeft aan constant verbaasd en verward te zijn geweest. “Kojima probeert het telkens opnieuw uit te leggen en net als ik denk het te snappen, gebeurt er iets en ben ik de draad weer kwijt. Het is te krankzinnig. Het is te mooi. Het voelde een beetje als op de toneelschool: doe je ding en improviseer deze scène. Dit gebeurt er, denk er verder maar niet over na.”

Mikkelsen licht vervolgens een klein tipje van de sluier op, wat betreft gameplay. “Het hele idee van het spelen van deze game is, zoals ik het begrijp, dat er samenwerking moet plaatsvinden tussen verschillende mensen in verschillende delen van de wereld. Ook dat is weer fantastisch.”

Wat die samenwerking precies inhoudt horen we waarschijnlijk op de aankomende E3. Sony heeft al aangegeven dat zijn persconferentie zich flink zal focussen op Death Stranding. Bekijk hieronder nogmaals de vreemde teaser trailer die eind vorig jaar gepubliceerd is, met acteur Norman Reedus (The Walking Dead, The Boondock Saints) in de hoofdrol.