Volgende generatie Star Trek: Bridge Crew gelanceerd

Ubisoft laat met een releasetrailer weten dat Star Trek: Bridge Crew – The Next Generation verkrijgbaar is voor PlayStation VR en PlayStation 4. Vanaf 24 juli is de uitbreiding ook verkrijgbaar voor PC voor VR-spelers met HTC Vive, Oculus Rift en Windows Mixed Reality support. Het spel is speelbaar met en zonder VR en kan cross-platform gespeeld worden. De uitbreiding kost €14,99.

Aan boord van de Enterprise-D maken spelers kennis met de nieuwe rol Operations. Als Operations moet er vooruit gepland worden om zo de juiste NPC-bemanningsleden toe te wijzen aan locaties op het schip. Door dit te doen, krijgen spelers de mogelijkheid om schepen aan te passen en functies te activeren, zoals Shield Modulation, Precision Targeting en aanvullende capaciteiten om gecamoufleerde schepen te bestrijden.

The Next Generation-uitbreiding introduceert twee nieuwe missietypen: Patrol en Resistance. Patrol geeft spelers de mogelijkheid om vrij rond te zwerven in de ruimte terwijl willekeurig gegenereerde missies zorgen voor gevarierde content aan boord van de U.S.S. Aegis, de U.S.S. Enterprise NCC-1701 of de Enterprise-D. In Resistance-modus moet een serie van objectives behaald worden om zo de laatste confrontatie aan te gaan tegen de dodelijke Borg-kubus.

Star Trek: Bridge Crew is reeds verkrijgbaar voor PlayStation 4, Xbox One en pc.