Prades pakt eindzege in Tour of Norway, slotrit voor Kamp

Eduard Prades heeft de eindzege gepakt in de Tour of Norway. De Spanjaard van Euskadi - Murias werd tweede in de slotetappe Lillehammer achter Alexander Kamp, maar dat was wel voldoende voor de eindzege in de Noorse rittenkoers.

Al snel werd duidelijk in de wedstrijd dat Dylan Groenewegen niet kon meedoen voor de eindzege in de Tour of Norway. Halverwege de rit reed de winnaar van drie etappes al op achterstand op het heuvelachtige parcours.

Op twintig kilometer van de finish viel de beslissing in de Noorse etappekoers. Prades versnelde op de laatste helling en kreeg de Deen Kamp en de Noor Carl Fredrik Hagen met zich mee. Het drietal werkte goed samen en hadden een voorsprong van een halve minuut. Edvald Boasson Hagen probeerde de sprong nog te maken naar het drietal, maar zijn poging mislukte. Kamp was in de sprint te sterk voor Prades, maar de eindzege ging wel naar de Spanjaard.

Jeroen Meijers won de sprint voor de vierde plaats. Het was voor de Nederlander van Roompot-Nederlandse Loterij al zijn derde top tien plaats in een rituitslag. Eerder werd hij ook al zevende en achtste. In het algemeen klassement werd hij zesde op 29 seconden van de winnaar.