Vitesse ten koste van FC Utrecht Europa League in

Vitesse heeft zich geplaatst voor de voorronde van de Europa League nadat het zaterdagavond wederom won van FC Utrecht.

Vitesse ging de wedstrijd in met een 2-3 voorsprong meegenomen uit de heenwedstrijd van afgelopen dinsdag, maar moest smaakmaker Mason Mount missen vanwege een schorsing. De Engelse middenvelder zag zijn ploeg na twee minuten een eerste kans krijgen, maar Tim Matav¸ vond David Jensen op weg naar succes. FC Utrecht reageerde via Gyrano Kerk en met een schot van afstand zette hij Jeroen Houwen aan het werk.

In de achttiende minuut hielp Ramon Leeuwin de Arnhemmers in het zadel. Roy Beerens ontsnapte aan de aandacht van Mark van der Maarel en gaf vanaf de rechterflank een voorzet die door de centrale verdediger in zijn eigen doel werd gegleden. Zeven minuten voor rust leek Vitesse het tweeluik te beslissen. Uit een hoekschop kopte Chelsea-huurling Matt Miazga de 0-2 tegen de touwen.

FC Utrecht wist dat het in de tweede helft minimaal drie keer moest scoren om een verlenging af te dwingen en schoot uit de startblokken. Na een halve minuut lag de 1-2 in het net na een schot van afstand van Van der Maarel. De thuisploeg had de regie over de wedstrijd en Yassin Ayoub kreeg een mogelijkheid op de 2-2, maar zijn schot ging net naast.

Toch slaagde de ploeg van Jean-Paul de Jong er tot aan de blessuretijd niet in om uitgelezen mogelijkheden te creëren. Cyriel Dessers schoot van dichtbij op de voeten van Houwen en de spits vond twee minuten later wederom de doelman op zijn weg naar succes en dus boekte Vitesse een 1-2 zege en het mag zich volgend seizoen melden in de tweede voorronde van de Europa League.

Vitesse-speler Navarone Foor in duel met FC Utrecht-speler Yassin Ayoub. (PRO SHOTS/Marcel van Dorst)
Vitesse-speler Navarone Foor in duel met FC Utrecht-speler Yassin Ayoub. (PRO SHOTS/Marcel van Dorst)

FC Utrecht

1 - 2

Vitesse

 46' v.d.Maarel    18' Leeuwin (e.d)
 38' Miazga
 
 Gele kaart: Labyad, v.d.Maarel, Janssen, Görtler, Emanuelson, (FC Utrecht), Kasjia, Castaignos, Bruns, Miazga, (Vitesse)
 
Stadion: De Galgenwaard, Utrecht
Toeschouwers: 21.353
Arbiter: Nijhuis
 
Opstelling:   Opstelling:
Jensen
Troupée (Klich/72)
Leeuwin
Janssen
v.d.Maarel
Görtler
Kali
v.d.Streek (Emanuelson/86)
Ayoub
Labyad
Kerk (Dessers/62)
  Houwen
Karavajev
Kasjia
Miazga
Büttner
Serero
Foor
Bruns (v.d.Werff/72)
Beerens (Ali/83)
Matavz
Linssen (Castaignos/56)