Chelsea maakt seizoen beetje goed door winst FA Cup

Chelsea heeft zaterdagavond ten koste van Manchester United de FA Cup gewonnen. Eén doelpunt bleek voldoende voor de zege.

De grote verrassing bij Manchester United was dat Marcus Rashford de voorkeur kreeg in de basis boven Romelu Lukaku, waar Olivier Giroud de punt in de aanval innam bij Chelsea ten faveure van Álvaro Morata.

Het eerste gevaar van de wedstrijd viel te noteren voor the Blues en David De Gea redding moest brengen op een schot van Eden Hazard. De Belg, die zijn driehonderdste wedstrijd voor Chelsea speelde, mocht na 22 minuten aanleggen voor een strafschop. Phil Jones hield de Belg in het strafschopgebied van scoren af doordat hij een overtreding beging, waarbij hij slechts een gele kaart kreeg, en vanaf elf meter faalde Hazard vervolgens niet: 1-0.

Kort voor rust kreeg Jones een mogelijkheid om zijn fout goed te maken, maar na een voorzet van Ashley Young kopte de centrale verdediger naast. De ploeg van José Mourinho ging na rust op zoek naar de gelijkmaker, waarbij Alexis Sánchez wist te scoren, maar zijn treffer werd terecht vanwege buitenspel afgekeurd.

Manchester United had het overwicht in de tweede helft, maar Chelsea kreeg via Marcos Alonso een uitgelezen mogelijkheid om de wedstrijd te beslissien. De Spanjaard wachtte echter te lang met zijn schot en De Gea kon handelend optreden. Victor Moses schoot de bal vervolgens tegen de hand van Young, maar kreeg daarvoor geen strafschop.

Na 73 minuten mocht Lukaku zijn opwachting maken voor Rashford, nadat de Engelse spits een grote kans op de 1-1 had gemist. Hij werd weggestuurd en probeerde de bal over Thibaut Courtois heen te liften, maar slaagde niet in zijn poging. Paul Pogba kreeg ook een goede mogelijkheid op de gelijkmaker. De middenvelder stond volledig vrij bij een hoekschop, maar kopte naast.

Chelsea bleef in de slotfase van de wedstrijd overeind en won voor de achtste keer in de clubgeschiedenis de FA Cup en boekte revanche voor de verloren finale van vorig seizoen tegen Arsenal.

Chelsea wint FA Cup. (PRO SHOTS/Action Images)