Veel Eredivisionisten in voorlopige WK-selectie Marokko

Het lijkt erop dat Marokko veel spelers met een verleden in de Eredivisie meeneemt naar het WK in Rusland. Maandag werd de voorlopige selectie bekend.

Bondscoach Hervé Renard heeft een voorlopige lijst van 35 spelers opgesteld en daarop prijken de namen van veel spelers die in Nederlands spelen of hebben gespeeld. Op dit moment staan vijf van hen nog altijd bij een club uit de Eredivisie onder contract. Het gaat om Hakim Ziyech (Ajax), Karim El Ahmadi en Sofyan Amrabat (beiden Feyenoord), Yassin Ayoub en Zakaria Labyan (beiden FC Utrecht).

Ook de in Nederland opgegroeide Nordin Amrabat en Mbark Boussoufa zijn nog in beeld om mee te gaan naar Rusland. Spelers als Nasser El Khayati (ADO), Mimoun Mahi (FC Groningen) en Youness Mokhtar (PEC Zwolle) ontbreken op die lijst, wat overigens nog geen definitieve hoeft te zijn. De bondscoach mag uiteindelijk 23 man meenemen naar het WK en kan zijn lijst nog eigen inzicht aanpassen.

Andere bekende namen in de selectie zijn Medhi Benatia van Juventus, Soufiane Boulal van Southampton en Younes Belhanda van Galatasaray. Het WK start op 14 juni en Marokko is ingedeeld in een sterke poule met Iran, Spanje en Portugal.

Update 20.55 uur
Bondscoach Hervé Renard heeft via Twitter naar buiten gebracht dat zijn voorlopige WK-selectie nog helemaal niet definitief is. De nationale bond maakt die halverwege mei bekend.