Lammertink naar Giro, Meintjes kopman voor Dimension Data

Maurits Lammertink is door zijn ploeg Katusha-Alpecin geselecteerd voor de Giro d'Italia. De 27-jarige maakt daarmee zijn debuut in de Ronde van Italië. Vorig jaar reed Lammertink de Ronde van Frankrijk, zijn enige grote ronde tot nu toe.

Katusha-Alpecin neemt geen renner mee voor het klassement en ze mikken met Tony Martin in de tijdritten en met Baptiste Planckaert in de massasprints op dagsucces. 

Katusha-Alpecin: Maxim Belkov, Alex Dowsett, José Gonçalves, Viacheslav Kuznetsov, Maurits Lammertink, Tony Martin, Baptiste Planckaert en Mads Würtz Schmidt.

Ook Dimension Data maakte bekend welke acht renners aan de start staan in de Giro d'Italia. De Zuid Afrikaanse WorldTour-ploeg heeft Louis Meintjes aangewezen als kopman voor de klassement. De Zuid-Afrikaan werd twee keer achtste in het eindklassement van de Tour de France en werd eenmaal tiende in de Vuelta a España. Voor Meintjes is het zijn debuut in de Giro.

In de bergen krijgt hij de hulp Ben O'Connor. De 22-jarige Australiër reed een sterke Tour of the Alps waarin hij zevende werd in het eindklassement en won de derde etappe. 

"Het is een geweldig parcours, met een aantal echt zware ritten", laat Meintjes weten op de website van de ploeg. "Het is natuurlijk de allereerste keer dat we naar de Giro toegewerkt hebben, want ook de voorbereiding was nieuw voor ons. We hebben hard gewerkt. We zijn goed in vorm. Het doel is om een goede eindnotering in het klassement neer te zetten. We hebben een fantastische ploeg voor de Giro en de kern van het team is al vrijwel het hele seizoen bij elkaar."

Dimension Data: Igor Anton, Natnael Berhane, Ryan Gibbons, Bejamin King, Ben O'Connor, Jacques Janse van Rensburg, Louis Meintjes, Jaco Venter.