LB: Janelle MonŠe is 'panseksueel'

Lekker Belangrijk: Nieuws dat je niet wilt missen!

Janelle Monáe heeft zichzelf 'bevrijd' in een interview met het blad Rolling Stone. Daarin onthult ze dat ze panseksueel is. Dat betekent niet dat ze geilt op de steelpannen van Tefal, zoals je misschien zou denken, maar wel dat de 32-jarige zangeres valt op mensen, ongeacht hun sekse of genderidentiteit (en dus biseksueel is maar dan in een hippere term want waarom makkelijk doen als het ook veel moeilijker kan?).

Janelle noemde zichzelf aanvankelijk biseksueel, totdat ze las over panseksualiteit. "Ik dacht: 'oh dat zijn dingen waar ik mij ook mee identificeer' (omdat het hetzelfde is als biseksueel -red). Ik sta ervoor open om meer te leren over mezelf", vertelt de zangeres aan het muziekblad.

Monáe wilde in het verleden niet veel kwijt over haar seksualiteit. "Als je goed naar mijn muziek luistert, zit het er wel in. Zo zouden er in de nummers Mushrooms & Roses en Q.U.E.E.N. verwijzingen zitten naar haar geaardheid.

Panseksualiteit poogt de nieuwe term te zijn voor mensen die vallen op mensen van alle - inmiddels ruim driehonderd(!) - genderidentiteiten. Zo kunnen panseksuelen dus vallen op mannen of vrouwen die zich hond of kat voelen en als zodanig door het leven gaan. 

Janelle Monáe is panseksueel
Janelle Monáe is panseksueel (Foto: BuzzE)

Update:

Natuurlijk kende ik heel dit mens niet, maar deze videoclip waarbij wat duidelijk moet lijken op een broek een kutje imiteert is veelzeggend.