FOK! Wat een weer: koel

Vandaag is er aan zee tamelijk veel zon, boven land krijgen we een afwisseling van zon en stapelwolken. Het blijft droog. Met een maximumtemperatuur die uiteenloopt van 14°C in het noordwesten tot rond 18°C in het zuidoosten wordt het een stuk koeler dan de afgelopen dagen. De wind komt uit westelijke richtingen en is matig, in het kustgebied af en toe vrij krachtig. In de avond draait de wind naar zuidwest.

Vanavond en komende nacht neemt de bewolking langzaam toe en in het noordwesten volgt er mogelijk wat regen. In het zuidoosten blijft het nog opgeklaard. De temperatuur daalt naar ongeveer 8°C. Er staat een matige, aan zee geleidelijk een vrij krachtige tot krachtige zuidwestenwind.

Dinsdag overdag is het overwegend bewolkt en vooral in het noorden en midden valt er van tot tijd tot tijd regen. In het zuiden en zuidoosten blijft het waarschijnlijk op veel plaatsen droog. In de avond intensiveert de regen in het noorden. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 13°C in het noordwesten tot 18°C in het zuidoosten. De zuidwestenwind is matig, aan zee vrij krachtig en aanvankelijk mogelijk nog krachtig. (Bron: KNMI)

Nederland
 

Dit dier zocht verkoeling in het Keelven bij Someren (Foto: qltel)
Dit dier zocht verkoeling in het Keelven bij Someren (Foto: qltel) 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar [email protected] onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!