Eén dode, één gewonde bij schietincident

Op de Rijksweg Zuid in Geleen (Limburg)  zijn zondagochtend twee personen gewond geraakt bij een schietincident. Het gaat om een man en vrouw die daar in de straat wonen. Het incident vond rond 07:00 uur op straat plaats.

De politie heeft direct een onderzoek opgestart en de omgeving afgezet. Het is niet nog niet duidelijk of het om één of meerdere daders ging. Na het misdrijf ging er een auto vandoor. Deze auto is nog spoorloos. Beide slachtoffers zijn inmiddels overgebracht naar het ziekenhuis. Over de ernst van de verwondingen is nog geen informatie bekend. Een traumahelikopter kwam ter plekke voor medische hulp.

Update 16:14 uur
De politie heeft zojuist bekendgemaakt dat het mannelijke slachtoffer is overleden aan zijn verwondingen. De vrouw is inmiddels weer ontslagen uit het ziekenhuis. 

Verder heeft de politie twee verdachten in de zaak aangehouden. Zij werden in Brunssum opgepakt naar aanleiding van getuigenverklaringen. In verband met het onderzoek kan de politie momenteel verder geen mededelingen doen. Meer aanhoudingen zijn niet uitgesloten. 

Twee gewonden bij schietincident (Foto: Stockfoto politie.nl)
Twee gewonden bij schietincident (Foto: Stockfoto politie.nl)