Rechtsgang Paay verbaast Johan Vlemmix

Johan Vlemmix vindt het "heel jammer" dat Patricia Paay hem voor de rechter sleept. Wat hem betreft hoeft het helemaal niet zo ver te komen. "Ik wil helemaal geen zaak", zegt hij tegen BuzzE.

Vlemmix en Paay liggen al langer in de clinch over een idee van de Eindhovense ondernemer. Het leek hem leuk levensechte poppen te laten maken van de diva. "Dat wordt dan meteen een sekspop genoemd, maar je kunt er van alles mee doen."

Patricia vond dat minder leuk en eiste een schadevergoeding van 30.000 euro. Woensdag diende ze een dagvaarding in bij de rechtbank in Den Bosch. "Dit is absoluut niet wat ik wil", zegt Vlemmix, die op zijn beurt een tegenclaim van 200.000 euro indiende. De ondernemer en Oranjegek heeft als gevolg van de ontstane ophef zijn handeltje in de robotpoppen opgedoekt.

Legale afpersing

De schadevergoeding die Paay eist gaat volgens Vlemmix "een beetje ver". "Het is bijna legale afpersing. Want wat heb ik verkeerd gedaan? Ik heb de poppen niet op de markt gebracht, maar alleen een proefmodel gemaakt en dat heeft niemand gezien omdat het een verrassing voor Patricia moest zijn. Dus ik heb haar beeldrecht niet geschonden."

De diva eist ook excuses van Vlemmix. "Dat snap ik dan nog wel. Maar ik heb bloemen gestuurd, knuffels gestuurd. Ik zou niet weten hoe ik nog meer mijn excuses zou kunnen maken. Ik begrijp echt niet waarom ze naar de rechter is gestapt."

Sorry is genoeg

Desondanks zegt Vlemmix dat hij "doorgaat als ze doorzet". "Ik heb die tegenclaim alleen maar moeten doen omdat ze maar bezig blijft. Gewoon sorry is toch genoeg? Ik vind het heel jammer dat het nu een zaak wordt, dit kost duizenden euro's en kan jaren gaan duren."

Vlemmix zegt dat het hem niet om het geld te doen is. "Ik wil haar geld helemaal niet. Als ik iets krijg, gaat het meteen naar een goed doel." De Brabander zegt dat hij het van de hele zaak aan zijn hart heeft gekregen. "Ik loop nu met zo'n apparaat rond en moet morgen weer naar het ziekenhuis. Ik ben zo ziek van alles."

Rechtsgang Paay verbaast Johan Vlemmix
Rechtsgang Paay verbaast Johan Vlemmix (Foto: BuzzE)