Dost helpt Sporting aan knappe zege, Porto wint topper

Sporting Lissabon heeft de week waarin het in de Europa League werd uitgeschakeld afgesloten met een spectaculaire zege in de Portugese Primeira Liga. Belenenses werd op eigen veld geklopt, maar het ging bijzonder moeizaam: 3-4.

Hassan Yebda zette Belenenses na zeven minuten al via een strafschop op 1-0, maar krap vijf minuten later tekende Bas Dost met zijn 32e goal van het seizoen voor de gelijkmaker. Vier minuten later zorgde Gelson Martins voor de 1-2, waarna Marcos Acuña voor rust zelfs 1-3 maakte.

De Leões kwamen in de tweede helft in de problemen: Lica en Fredy (penalty) brachten de thuisploeg op gelijke hoogte. Kort daarop kreeg Yebda na een elleboogstoot op Dost zijn tweede gele kaart en dus had Sporting een man meer. Bruno Fernandes, aangever van de eerste twee goals, kreeg nu zelf de kans en zette de 3-4 eindstand op de borden.

Koploper Benfica ging op eigen veld onderuit tegen concurrent FC Porto. Hector Herrera schoot in de laatste minuut van twintig meter raak en besliste het duel: 0-1. Porto wipt zo over Benfica naar de eerste plaats, met vier duels te gaan. De ploeg staat twee punten voor Benfica, terwijl Sporting met vijf punten achterstand ook nog niet kansloos is.