Zidane boos om beschuldiging van omkoping

Zinédine Zidane is zaterdag op een persconferentie flink tekeergegaan toen de wedstrijd van Real Madrid tegen Juventus ter sprake kwam.

Door een strafschop in de slotseconden voorkwam Real woensdag dat de ploeg tegen Juventus een verlenging nodig had om de halve finales van de Champions League te bereiken. Giorgio Chiellini maakte tegen spelers van Real Madrid gebaren alsof scheidsrechter Michael Oliver zou zijn omgekocht.

Zidane is woedend. "Het maakt me niet uit als mensen hun mening geven over die penalty, maar om die beschuldigingen van omkoping ben ik echt boos. Sommige mensen zijn jaloers, omdat we veel succes hebben", aldus de Franse coach. "Er zijn mensen die anti-Real Madrid zijn, maar niemand kan de historie van de grootste club ter wereld veranderen."

"Het is echt niet normaal meer, al die reacties over de strafschop. Het is too much", gaat Zidane verder. "Er heerst een soort negatieve obsessie rondom Real Madrid, maar daar kunnen we weinig aan doen. We moeten daar boven blijven staan."