Scooterrijder die FC Utrecht-speler aanreed krijgt vier weken cel

De 19-jarige bestuurder van de gestolen scooter die in 2017 FC Utrecht-speler Ramon Leeuwin aanreed heeft een celstraf van vier weken gekregen. Daarbovenop moet hij een schadevergoeding betalen van 4100 euro plus de advocatenkosten. Doet hij dat niet, dan komen er nog 50 dagen celstraf bij. De verdachte werd bij verstek veroordeeld aangezien hij en zijn advocaat het niet nodig vonden om bij de uitspraak aanwezig te zijn.

De man was ten tijde van het ongeluk niet tot bedaren te brengen. Met zijn scooter reed hij met een vaartje van tussen de 50 en 70 kilometer per uur op een afgesloten fietspad. Meerdere mensen die op die plek naar een training van FC Utrecht aan het kijken waren hadden hem al gewaarschuwd dat het daar tijdens trainingstijden verboden was om te rijden, maar de man zigzagde razendsnel tussen het publiek door en schold tegelijkertijd de trainende spelers uit voor 'kanker Utrechters'.

Zonder remmen of uitwijken
Teamgenoot Edson Braafheid kon de ontketende scooterrijder nog nét ontwijken, maar de ongelukkige Leeuwin werd op volle snelheid in zijn rug gereden, volgens getuigen zonder ook maar te remmen of uit te wijken. De scooterrijder probeerde na de botsing te ontkomen door in een sloot te springen, maar Zakaria Labyad sprong achter de dader aan en wist hem te overmeesteren. Leeuwin hield een gescheurd trommelvlies, kneuzingen en schaafwonden over aan de aanrijding. Hij kon hierdoor geruime tijd niet spelen en liep daardoor zijn wedstrijdbonus mis.

Draaideurcrimineel
De verdachte is geen onbekende van politie en justitie. Vanaf jonge leeftijd gaat deze jongen constant in de fout en hij heeft inmiddels een indrukwekkend strafblad van negen pagina's, onder meer voor diefstal en verkeersovertredingen. 
Hij reed ook nog eens zonder rijbewijs. Kort voor het incident was hij ook al door de politie aangehouden voor gevaarlijk rijgedrag. Dat hij bij de zitting niet kwam op dagen, ontkent dat hij hard en roekeloos reed en niet wilde meewerken aan een rapport van de reclassering, geeft al aan met wat voor type we hier te maken hebben.