US Open voert serviceklok in

Ellenlang treuzelen als je moet serveren is definitief voorbij tijdens de US Open. De organisatie van het tennistoernooi in New York voert de komende editie een serviceklok in tijdens het hoofdtoernooi.

Na een gespeeld punt begint de klok af te tellen van 25 naar 0, binnen die tijd moet de serverende speler geserveerd hebben. De officiële regel is zelfs dat er binnen twintig seconden geserveerd moet worden maar die regel wordt zelden streng gehanteerd. Bij een overtreding van de shotklok volgt de eerste keer nog een waarschuwing maar bij de tweede overtreding krijgt de tegenstander een punt. Bij de volgende overtreding is de straf zelfs gamewinst voor de opponent.

"We willen de snelheid erin houden", zegt een woordvoerder van de Amerikaanse tennisbond zo lezen we op ADsportwereldDe regel werd al getest tijdens de kwalificatie van de US Open van vorig jaar en de Australian Open van eerder dit seizoen. Ook is de regel getest tijdens de Next Gen Finals, een finaletoernooi voor de toptalenten van het jaar.

US Open voert serviceklok in (Pro Shots / Action Images)
US Open voert serviceklok in (Pro Shots / Action Images)