'Ziyech is Ajax-publiek zat en wil weg'

Hakim Ziyech is mogelijk aan zijn laatste weken bij Ajax bezig. De spelmaker botste dit seizoen al meerdere keren met het thuispubliek.

Ziyech liet veel mooie dingen zien in de Johan Cruijff Arena, maar in sommige duels strooide hij ook met foute passes. Het kwam hem geregeld op een fluitconcert te staan. Volgens Voetbal International heeft de relatie tussen Ajax en Ziyech een 'onherstelbare deuk' opgelopen en is intern iedereen van zijn vertrekwens op de hoogte.

De 25-jarige linkspoot noemt de fluitconcerten zelf hypocriet. "De ene aanval mij uitfluiten en als ik dan bij de volgende aanval scoor, moet ik zeker wel bij ze gaan juichen en feestvieren? Zo zit ik niet in elkaar. Wie mij warmte geeft, krijgt warmte terug. Ik ga geen toneelstukjes opvoeren."

Voorlopig wil Ziyech niet te ver vooruitkijken. "We zien wel wat er gaat komen, eerst dit seizoen maar eens goed afsluiten. En dan met Marokko naar het WK. Dat wordt geweldig om mee te maken, maar dat niet alleen. We willen daar ook presteren." Marokko speelt in groep B tegen Iran, Portugal en Spanje.