Supportersverenging: "Ons advies aan Nijland is: koop Doan a.u.b."

FC Groningen wil ook volgend seizoen graag de beschikking hebben over Ritsu Doan en daarom de optie tot koop van twee miljoen euro lichten.

Doan wordt dit seizoen gehuurd van Gamba Osaka en kwam dit seizoen in 24 wedstrijden tot zeven doelpunten en drie assists. Groningen kan de Japanner voor 1 mei defenitief vastleggen. "Het zou ontzettend jammer zijn als we hem zouden moeten laten gaan. Dat is dan ook nadrukkelijk niet de bedoeling", vertelt algemeen directeur Hans Nijland in gesprek met het Dagblad van het Noorden.

Nijland is momenteel de financiële mogelijkheden en onmogelijkheden van de club op een rij aan het zetten. "Wij hebben in ieder geval de touwtjes in handen, al weet ik dat ze Doan bij Ajax en Manchester City ook goed kennen."

De supportersverenging van de Trots van het Noorden roept de achterban op de seizoenskaart snel te verlengen, waardoor de club meer financiële mogelijkheden krijgt. "Hij zou heel goed het volgende goudhaantje kunnen worden van de club in navolging van spelers als Virgil van Dijk, Dusan Tadic, Filip Kostic en Arjen Robben", zegt voorzitter John de Jonge.

"Ons advies aan Nijland is: koop hem a.u.b. Maar wij hebben ook wel oog voor de financiële positie van de club. Daarom roepen wij supporters die toch al hun seizoenkaart wilden verlengen op dat snel te doen", vervolgt De Jonge. "Zo krijgt de club meer zekerheid om de nek te kunnen uitsteken. Ik denk dat het de investering waard is, dus ik zou zeggen: help Doan behouden voor de FC."