11 arrestaties bij Pegida-demonstratie

De politie heeft vanmiddag 11 personen aangehouden tijdens en na een demonstratie van Pegida in het centrum in Amsterdam. De demonstratie is relatief rustig verlopen. Er raakte niemand gewond.

Een groep van ongeveer 25 à 30 personen verzamelde zich vanmiddag bij de Stopera. Rond 13.30 uur trokken de demonstranten, onder begeleiding van de politie, richting het Frederiksplein.

Een groep van ongeveer 40 à 50 personen die behoorden tot onder meer 'Laat Ze Niet Lopen', gaven een tegengeluid. De Mobiele Eenheid en leden van de Vredeseenheid zorgden ervoor dat de twee groepen uit elkaar bleven.

Elf personen zijn aangehouden voor verschillende misdragingen zoals het afsteken van zwaar vuurwerk, fakkels/noodvuur, het brengen van de Hitlergroet, belediging van een agent en het niet opvolgen van een bevel. Tegen de aangehouden verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Negen van de elf aangehouden personen waren van 'Laat Ze Niet Lopen' die naar eigen zeggen 'trots zijn' op het verstoren van de demonstratie van Pegida en Recht in Verzet.