DENK: 'Handen af van ALLE Kamerleden'

In een persbericht geeft DENK aan dat ze vind dat alle kamerleden 'in vrijheid en veiligheid hun mening moeten kunnen geven'. Ongeacht of je nu Öztürk heet of Özütok. DENK: Al een aantal jaren worden de Kamerleden van DENK uitgemaakt voor landverraders door diverse opiniemakers en een aantal mediaorganisaties. Ongenuanceerde uitspraken en onjuiste en ophitsende krantenkoppen zorgen er mede voor dat Tunahan Kuzu helaas meermaals wordt bedreigd en daardoor op dit moment geen campagne meer kan voeren zonder zichtbare en onzichtbare veiligheidsmaatregelen."

Ook een aantal andere Kamerleden hebben volgens DENK  te maken met intimidatie en bedreigingen. DENK voorzitter Selçuk Öztürk roept dan ook  iedereen op om geen enkel Kamerlid meer uit te maken voor landverrader: "DENK vindt alle vormen van bedreiging en intimidatie richting Kamerleden onacceptabel. Het lijkt er op dat het hebben van een andere mening de laatste jaren automatisch resulteert in bedreigingen en intimidaties. DENK staat er voor dat alle Kamerleden in vrijheid en veiligheid hun mening moeten kunnen geven"

DENK heeft deze oproep al eerder gedaan. Het was DENK Kamerlid Öztürk die in mei 2016 schriftelijke vragen stelde over de veiligheid van toenmalig PvdA Kamerlid Keklik Yücel. DENK: "Waar DENK het wel opneemt voor andere Kamerleden, blijven de partijen helaas achter als het gaat om het afkeuren van intimidatie en bedreiging van DENK Kamerleden. DENK vindt dat het de partijen VVD, SP en GroenLinks, die vandaag in een gezamenlijke verklaring hebben aangegeven volledig achter hun Nederlands-Turkse Kamerleden te staan, zou sieren in deze verklaring ook de Kamerleden van DENK te benoemen."

De meest waarschijnlijke reden dat de DENK-kamerleden niet genoemd worden in de gezamelijke verklaring van de VVD, SP en GroenLinks is dat de Kamerleden van DENK niet vanuit Turkije bedreigd worden en/of worden uitgemaakt voor landverraders. 

Op de vraag van FOK!! of DENK ook zo denkt als het gaat om bedreigingen en intimidatie in het geval van bijvoorbeeld Geert Wilders of Thierry Baudet antwoordt Serkan Soytekin overtuigend: "ALLE Kamerleden!"

Bron: Persbericht DENK/FOK.nl