Van der Poel sluit seizoen af met winst en evenaart record Liboton

Zondag heeft Mathieu van der Poel de Sluitingsprijs in Oostmalle gewonnen. Voor de veldrijder was het zijn 32e overwinning van het seizoen en daarmee evenaarde hij het record van Roland Liboton.

In het seizoen 1983/1984 won viervoudig wereldkampioen Liboton 32 wedstrijden. Vooraf de wedstrijd stond de teller bij Van der Poel op 31. Om het record van de Belg te evenaren moest de renner van Corendon-Circus dus winnen in Oostmalle. Een cross die nog niet op het uitgebreide palmares van de Nederlander stond.

Diverse renners waaronder de gebroeders Van der Poel, Toon Aerts en Laurens Sweeck probeerden weg te rijden maar niemand slaagde erin om definitief een gat te slaan. Drie rondes voor het einde was het dan toch Van der Poel die er alleen vandoor ging. In korte tijd nam hij een voorsprong van een halve minuut en reed solo naar zijn 32e overwinning van het seizoen. Laurens Sweeck werd tweede. In de strijd voor de derde plaats versloeg David van der Poel zijn landgenoot Lars van der Haar.

De wedstrijd bij de vrouwen was een prooi voor Loes Sels. Voor de Belgisch was dit haar vierde zege van het seizoen. Wereldkampioene Sanne Cant moest opgeven na een valpartij.

Uitslag mannen
1. Mathieu van der Poel (NED)
2. Laurens Sweeck (BEL)
3. David van der Poel (NED)
4. Lars van der Haar (NED)
5. Toon Aerts (BEL)
6. Daan Soete (BEL)
7. Corné Van Kessel (NED)
8. Quinten Hermans (BEL)
9. Tim Merlier (BEL)
10. Jens Adams (BEL)

Uitslag vrouwen
1. Loes Sels (BEL)
2. Maud Kaptheijns (NED)
3. Annemarie Worst (NED)
4. Laura Verdonschot (BEL)
5. Ellen van Loy (BEL)
6. Inge van der Heijden (NED)
7. Fleur Nagengast (NED)
8. Joyce Vanderbeken (BEL)
9. Alice Maria Arzuffi (ITA)
10. Karen Verhestraeten (BEL)