Roda JC krijgt geen gelijk van rechter; Willem II in halve finale KNVB beker

Roda JC heeft een kort geding verloren tegen de KNVB om de uitschakeling in de KNVB Beker aan te vechten. De rechter gaf de bond gelijk.

Roda JC spande een zaak aan na de verloren kwartfinalewedstrijd na strafschoppen, nadat de wedstrijd in 2-2 was geëindigd. De Limburgers dachten in de 83ste minuut op voorsprong te komen, maar de treffer werd geannuleerd door de videoscheidsrechter die een handsbal van Mikhail Rosheuvel constateerde. Volgens de Limburgers was Willem II in de tussentijd in balbezit gekomen en had de treffer niet geannuleerd mogen worden.

Donderdagmiddag deed de rechter uitspraak en stelde de KNVB in het gelijk. Willem II staat hierdoor definitief in de halve finale van de KNVB Beker en Roda JC moeten ook nog de proceskosten van bijna vijfduizend euro betalen.

"De rechter oordeelt dat het wel of niet in balbezit komen van Willem II een feitelijke beslissing over een spelsituatie is. De scheidsrechter bepaalde dat de handsbal en het doelpunt in dezelfde aanvalssituatie plaatsvonden. Dat dit mogelijk een onjuiste beslissing is, doet niet ter zake, omdat het oordeel van de scheidsrechter in deze situatie bindend is", valt te lezen in het vonnis. "De rechter oordeelt dat de KNVB juist heeft gehandeld en de slotfase van de kwartfinale niet overgespeeld hoeft te worden. Dat betekent dat Willem II het in de halve finale opneemt tegen Feyenoord."