Messi helpt Barcelona aan 1-1 tegen Chelsea

De heenwedstrijd tussen Chelsea en Barcelona in de achtste finales van de Champions League heeft dinsdagavond geen winnaar opgeleverd. Het werd 1-1, waardoor over drie weken de beslissing moet vallen.

Antonio Conte stuurde Chelsea het veld in zonder een echte nummer negen, waardoor Eden Hazard als valse nummer negen acteerde. De Belg was in de openingsfase verantwoordelijk voor het eerste gevaar, maar een schot van zijn voet trof geen doel. Paulinho kreeg de beste mogelijkheid voor Barcelona in de eerste helft, op een voorzet van Lionel Messi kopte te Braziliaan naast.

De Catalanen hadden in het eerste bedrijf verreweg het meeste balbezit, maar de kansen waren er voor de thuisploeg. In de 34ste minuut waren the Blues dichtbij de 1-0, maar Willian raakte met een schot van afstand de paal. Zeven minuten later stond het aluminium wederom een treffer in de weg toen Willian nogmaals de paal raakte. De laatste mogelijkheid voor rust was voor Hazard, die vanuit de volley de bal net over mikte.

Het was in de tweede helft lang wachten op mogelijkheden, een schot voorlangs van de onzichtbare Luis Suárez was het enige noemenswaardige moment. Na 62 minuten spelen brak Willian de ban. Zijn eerste twee schoten leverden geen treffer op, maar bij de derde poging was het raak. Hazard speelde een corner kort op de aanvallende middenvelder, die beheerst raak schoot.

Chelsea oogde zeer solide gedurende de wedstrijd, maar een kwartier voor tijd ging het mis. Marcos Alonso verdedigde door het midden uit en Andrés Iniesta de bal op kon pikken, gaf een pass aan Messi, die rustig raak schoot: 1-1. Het was de eerste treffer ooit voor de Argentijn in zijn negende wedstrijd tegen the Blues . Op 14 maart volgt de return in Camp Nou.