Federer wint makkelijk van Dimitrov in Rotterdam

Roger Federer heeft voor de derde keer in zijn loopbaan het ABN Amro-tennistoernooi op zijn naam geschreven. De winnaar van van 2005 en 2012 won zondag eenvoudig van Grigor Dimitrov in twee sets: 6-2, 6-2.

Dimitrov had tot aan de finale geen set verloren in Rotterdam, maar in de finale had de nummer vijf van de wereld had geen kans tegen Federer, de nieuwe nummer een van de wereld. Tot aan 2-2 in de eerste ging het gelijk op, maar in de vijfde game ging het mis voor Dimitrov. De Bulgaar maakte twee onnodige fouten en leverde vervolgens zijn servicegame in. Federer drukte vervolgens door en zou binnen tien minuten de eerste set winnen.

In de tweede set had Federer ook geen moeite met zijn tegenstander. Binnen het uur stond de 6-2, 6-2 op het scorebord. Het was voor de Zwitser alweer zijn 97ste ATP-toernooizege. 

"Wat een droomweek", zei Federer na afloop. "Het doel was de halve finales halen en nummer een van de wereld worden en nu heb ik de titel. Rotterdam is een van de mooiste stops op de Tour. Hopelijk kom ik nog een keer terug, maar ik weet niet hoeveel jaar ik nog speel. Ik zal deze week nooit vergeten."