Russische ijshockeyers verpletteren Slovenen, Amerikanen winnen

De Russische ijshockeyploeg heeft op de Olympische Spelen in Pyeongchang keihard uitgehaald. Na de nederlaag in de eerste wedstrijd, tegen Slowakije, stonden de Russen duidelijk op scherp om dat niet nog eens te laten gebeuren.

Slovenië hield het achttien minuten vol, waarna goalie Luka Gracnar in 22 seconden tijd twee keer verschalkt werd, eerst door Sergei Mozyakin, daarna door veteraan Ilya Kovalchyk. De 34-jarige voormalig NHL-speler kende sowieso een lekkere wedstrijd en scoorde later nog eens, maar de show werd gestolen door het 20-jarige toptalent Kirill Kaprizov. Hij tekende voor drie treffers, terwijl Jan Mursak en Ziga Pance de Sloveense eer nog redden: 8-2.

De Amerikaanse universiteitsspeler Ryan Donato zette de VS na zeven minuten op 1-0 tegen Slowakije, maar Andrej Kudrna zorgde krap een halve minuut later al voor de gelijkmaker. Vroeg in de derde periode was het weer raak voor Donato, waarna de Slowaken in een razendspannende slotfase net niet op gelijke hoogte konden komen: 2-1.